Magic

Най-добрият форум за магия и магически способности.
 
ИндексИндекс  КалендарКалендар  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Основи на магията със свещи.

Go down 
АвторСъобщение
LadyArwen

avatar

Брой мнения : 9
Точки : 9119
Репотация : 1
Join date : 09.10.2010

ПисанеЗаглавие: Основи на магията със свещи.   Нед Окт 10, 2010 4:54 pm

Тук ще напиша някои от основните неща за направата на магия със свещи.
Очевидно, за да правите магия със свещи, трябва да имате такива. Не е задължително, но е за предпочитане да ги правите сами, в зависимост от целта, която искате да постигнете. По - нататък ще се спра по - подробно на това какви цветове и аромати на свещите са подходящи за различните цели. Засега нека обясним разликите между основните видове свещи.
Олтарни свещи Биват бели или черни, или бяла и черна. Символиката е следната : бяла свещ - пречистване, бялата свещ може да замести всички останали, независимо от целта. Черната свещ е за по - дълбоко навлизане в дълбините на съзнанието. В случаите, когато се използват бяла и черна свещ, обикновено това става, за да се символизира равновесието във вселената. Аз самата използвам бяла и черна ритуални свещи - установила съм в практиката, че ми помагат да постигна желаното равновесие в ритуала.

Жертвени свещи Те са различни на цвят, аромат, различни по форма и големина, в зависимост от целта на ритуала.

Архангелски свещи Те се използват, за да се измоли помощ от съответния архангел. Синя или златна свещ е за Михаил. Такава свещ се пали за ментална, емоционална или физическа защита.
Зелена или розова свещ се пали на Рафаел. Него можете да помолите за лечебна енергия.
Тъмно - синя свещ - Гавраил - за помощ и напътствия.
Златна или лилава свещ - Уриел. Пали се за спокойствие, смелост.

Астрални свещи Те символизират хората, които участват в дадения ритуал. Те са различни на цвят, в зависимост от зодиакалния знак. В случай, че палите астрална свещ за някой, чийто зодиакален знак не ви е известен, можете да я заместите с бяла. Както казах, белите свещи заместват почти всички останали.

Лунарни свещи Те обикновено са с формата на полумесец, но всъщност всяка свещ с нарисувана луна на нея, върши работа.

Молитвени свещи Обикновено се продават в стъклени контейнери и горят по 7 дни. Употребяват се за по - добро съсредоточаване в молитвата.

Фалически свещи Използват се при ритуали за потентност. Имат формата на мъжки полов орган. Женският вариант се нарича "Йони" свещ и има формата на вагина.

Черепни свещи Имат формата на череп и се използват при ритуали за внушаване на мисли на някой друг. Ако са зелени, помагат на хора с психически проблеми. Също така могат да се използват при "борба" с бюрокрацията.

Други видове Свещи за защита - ползват се при ритуали за пречистване и прогонващи ритуали.
Свещи за бдение - горят се 3 дни, когато някой почине.

Следващият ми пост ще бъде върху цветовете и ароматите на свещите, както и върху правенето на собствени свещи за ритуални цели.

По книгата на Ричард Уебстър "Магия със свещи за начинаещи"
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
LadyArwen

avatar

Брой мнения : 9
Точки : 9119
Репотация : 1
Join date : 09.10.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Основи на магията със свещи.   Нед Окт 10, 2010 6:31 pm

Цветовете придават на свещите не само естетична визия, но и създават особени вибрации, които се отнасят към различни нива на подсъзнанието ни. Както е известно на всички, всеки човек реагира на различните цветове по различен начин. Изписани са купища трудове върху това как червени на цвят дрехи ни дават увереност, как зеленото успокоява, как розовото е цвета на романтичната любов и прочие.
Има три основни цвята - червено, жълто и синьо. Всички останали цветове са им производни. Червеното символизира креативната и създаваща сила. Жълтият цвят символизира астрала. Синьото символизира висшите ментални аспекти.

Дъгата съдържа седем цвята.

Червен
Планета : Слънце
(Според Златната зора - Марс)
Архангел - Гавраил
Елемент: Земя
Дума: Енергия

Символизира силата и виталната енергия. Дава амбиция и ентусиазъм, смелост, енергия и желание. Дава допълнителна енергия. Червеното е цвета на чувствата. Бива свързан и с опасност. Не е чудно, че представя и силната физическа любов. Страстта, която е като огън. Използвайте червени свещи в ритуали за страст, физическа енергия, амбиция и здраве.


Оранжев

Планета: Меркурий
(според Златната зора - Слънце)
Архангел: Задкиел
Елемент: Вода
Дума: Такт, дипломация

Оранжевото съчетава енергията на червеното и интелекта на жълтото. Социален, приятелски, успокояващ цвят. Оранжевото помага на новите идеи, на радостта от живота. Използва се и за мотивация и напътствия. Добър цвят ако имате затруднения с ваши близки. Оранжевата свещ премахва енергийни блокажи, потиснати идеи и инат. Използвайте оранжеви свещи при ритуали за сбъдване на желания.Жълт

Планета: Марс
(според Златната зора: Меркурий )
Архангел: Ариел и Уриел
Елемент: Огън
Дума: Адаптивност

Жълтото ни дава радост, оптимизъм и топлина. Свързано е с интелекта и менталната енергия. Дава мъдрост и знания. Също така свързано с радостта от живота. Още с комуникативността. Жълтото има и негативен аспект - свързвано е със страхливостта и зависта. Използвайте жълти свещи в ритуали за креативност, приятелство и приятни моменти. Жълтото помага на концентрацята, паметта и изразяването.

Зелен

планета: Меркурий
(според Златната зора: Венера)
Архангел: Самуил
Елемент: Земя
Дума: Хуманитаризъм

Зеленото дава хармония, стабилност и емоционален баланс. Подпомага растежа и оценяването на другите. Този цвят е емоционално стабилен, носещ мир и спокойствие. Зеленото е и практичен цвят, цвят на работливостта и постигането на целите. Ето защо е цвят и на парите. Зелени свещи се използват най - често в ритуали за пари, работа, успех, късмет. Използвайте в ритуали за намиране на нова работа или за увеличение на заплатата.

Син

Планета: Юпитер
(според Златната зора: Луна)
Архангел: Михаил
Елемент: Вода
Дума: Истина

Синьото е просторен цвят. Затова се свърза с многостранност, гъвкавост и промяна. Синьото е и цвят на съзерцанието, на честността бъдещето. То е и цвят на защитата. В случай, че имате неприятности, използвайте за защитни ритуали сини свещи.
Синьото символизира и студа.

Индиго

Планета: Нептун
(според Златната зора: Сатурн)
Архангел: Рафаел
Дума: Интегритет, мъдрост.

Пречистващ, успокояващ цвят. Цвят на интуицията и подкрепата. Практичен и земен цвят. Използва се в ритуали за помощ, особено на близки хора. Освен това се използват в ритуали за развиване на психическите способности. Макар индиговите свещи трудно да се намират, в продължението на материала, ще обясня как да си направите свещи вкъщи, при това с какъвто пожелаете свят.


Виолетов

Планета: Сатурн
(според Златната зора: Юпитер)
Архангел: Джофиел
Дума: Вдъхновение, интуиция.

Виолетовото е цвят на интуицията и неограничените възмоности. Вдъхновяващ и мистичен цвят. Използвайте в ритуали за засилване на магическите способности и знания.

Освен цветовете на дъгата, често в магията се използват и някои други цветове:

Розов

Този цвят притежава много от качествата на червеното, но в по -мек вариант. Това е цветът на романтичната любов, не на силната физическа страст и похот. Използва се в ритуали за придобиване на увереност и обич към самия себе си.

Пурпур (маджента)

Цвят на освобождаването от миналото. Притежава някои от качествата на червеното и виолетовото. Свързано е с любов, красота, обич към себе си, увереност.

Кафяв

Цвят, свързан със Земята. Цвят на сигурността и материалните придобивки. Много често се използва в ритуали за намиране на работа. Също така е цвят, свързан с животните. Използва се добре в ритуали за лекуване на домашни животни.

Бял

Цвят на светлината и прераждането. Бялото е чистота, светлина, енергия. Замества всички цветове. В случай, че не можете да намерите свещ в конкретен цвят, използвайте бяла.

Черен

повечето хора си мислят, че черното е цвета на злото, на тъмните сили. Черното е изискан цвят, изненадващ. Не използвайте черни свещи ако ги мислите за лоши. Черното е цветът на тайните и защитата. Използва се в ритуали за разкриване на тайни, за узнаване на истината. Разбира се,черни свещи се използвати при ритуали за изпращане на негативни влияния, но това не прави самите свещи негативни. Никога не използвайте черни свещи ако сте емоционално неуравновесен или в ритуали, касаещи деца.

Сребрист

Цвят на вътрешното израстване, интуицията, вътрешната красота, изкуствата.

Златист

Златното е царствен, величествен цвят. Свърза се с материално благополучие и изобилие.

Толкова за цветовете. В случай, че искате да комбинирате качествата на няколко цвята, тогава при направата на свещи, комбинирайте самите цветове.

В продължението: сигилизирани желания и свещи.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
LadyArwen

avatar

Брой мнения : 9
Точки : 9119
Репотация : 1
Join date : 09.10.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Основи на магията със свещи.   Нед Окт 10, 2010 7:40 pm

Материали: бели свещи или парафин, цветни пастели и алуминиеви формички за кексчета. За форма за самите свещи ползвам формички за сладки, които закрепям върху пластилин, но ако искате, може да ползвате и формичките от чаените свещи, но да ги направите ароматизирани
Метод: слагате една малка тенджерка (или друг съд) на котлона, пълните до половината с вода. Слагате формичката вътре и начупвате свещта, като извадите фитила. Ако искате цветни свещи, слагате около 1 см цветен пастел вътре във формичката. Добавяте ароматно масло (около 2-3 капки на свещ), което съответства на целта ви и чакате да се разтопи. Когато всичко стане течно, разбърквате добре и снемате от огъня. За фитил можете да използвате памучен конец (мулине за бродерия), който предварително сте натопили във вече разтопения парафин. внимавайте - за свещи, които са по - широки от 2 см, ви трябва конец, който е усукан 2 пъти, като за мартеница. В случай, че свещите са по - широки от 4 см, конецът се усуква 3 пъти и т.н. Аз лично закрепям фитила за една ламаринка (която изрязвам от формичката на чаената свещ) с раззмер 1 см* 0.5 см. Пробивам дупка в средата, промушвам фитила и сгъвам ламаринката така, че фитилът да стои изправен. Моите формички имат отгоре нещо като държач, на който залепям свободния край на фитила. Ламаринката закрепям върху пластилина, който ползвам за дъно. Така фитилът стои изправен. Изчаквате да изстине и изваждате готовата свещ.
Стигнахме до сигилите. Надявам се, че повечето от вас знаят как се прави сигил. В случай, че не знаете, потърсете информация - в нета се среща доста подробно обяснение. За целта е нужно да се концентрирате внимателно върху изчистването на желанието. Не си позволявайте твърде общи желания, нека е нещо конкретно, ясно и добре формулирано. Не се разсейвайте с други неща, докато правите сигила. След като сте готови с изработването му, просто го изпишете върху пластилина преди да налеете разтопения парафин. В случай, че искате нещо общо като успех, късмет, любов, пари, защита и прочие, можете да напишете самата дума. В момента, в който започнете с изливането на парафина, концентрирайте се върху желанието си, визуализирайте го. Когато свещта е готова, направете прогонващ ритуал и след него я ползвайте за жертвена свещ. Това е изпробвано и действа, но в случай, че при вас не се получи, опитайте нещо друго.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
LadyArwen

avatar

Брой мнения : 9
Точки : 9119
Репотация : 1
Join date : 09.10.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Основи на магията със свещи.   Пон Окт 11, 2010 12:05 am

Стигнахме и до ароматите.
Тук няма много какво да кажа, тъй като във всяка една традиция, различните аромати се използват с различна цел. Примерно в традиционното вещерство и Уика, канелата се използва в ритуали за просперитет, пари, професионален успех, докато в някои източни традиции е използвана в ритуали за любов. В някои традиции за любов се употребява черен пипер.
В най - общия случай, избирате си аромат според това, което на вас ви се струва правилно. На мен например ароматът на кокос ми действа отпускащо на нервите, помага ми на концентрацията и го ползвам за медитация и съсредоточаване. Мой познат за същата цел ползва боров аромат, който за мен е свързан с ритуали за подобряване на здравето. Тук, по мое мнение няма верни и грешни аромати за определена цел. Доверете се на интуицията си.
Въпреки това, има аромати, които съответстват на някои планети. И така:
Слънце: акация, амбър, ангелика (пищялка), дафиново дърво, бергамот, канела, тамян, джинджифил, лимон, невен, риган, мускус, портокал, пачули, розмарин, слънчоглед, шафран.
Луна алое, амбър, ясен, кедър, камфор, жасмин, мента, върба, лешник, иланг - иланг, мирта, перуника.
Марс босилек, кориандър, канела, дафиново дърво, орлови нокти, риган, пелин, куркума.
Меркурий анасон, босилек, кимион, карамфил, копър, лешник, индийско орехче, градински чай, върбинка, сандалово дърво.
Юпитер алое, ясен, кедър, карамфил, евкалипт, тамян, хвойна, лавандула, люляк, зелен лимон, мирта, дъб, сандалово дърво.
Венера бахар, бадем, коча трева, кучешки дрян, череша, здравец, пелин, иглика, роза, валериан, виолетка.
Сатурн анасон, тамян, цибет, мускус, дъб, бор, мак, бял равнец, върба, седефче, лаврово дърво, нард.

Сега идваме до момента, в който трябва да обясня как се прави ароматно масло, тъй като не всичко може да се намери по магазините (въпреки че в повечето аптеки се предлага доста богата гама ароматни масла). И тъй: Материали - билка (кора или плод от дърво, цветове от растение, това на което искате маслото да мирише). Базово масло - най - добре се получава със зехтин или масло от жожоба. Опитвала съм с бадемово масло, обаче то даде характерна нотка към аромата и не се получи особено добре.
Към една част основно масло, слагайте четвърт част билки.
1 начин: Загрейте фурната на 150 градуса и сложете сместа за около 2 часа.

2 начин: Сложете сместа в буркан, затворете го добре и го оставете на слънце за 2 седмици. Това е по - добрият вариант, но не винаги човек има толкова време. Въпреки това е добре да си приготвите нколко ароматни масла по този начин и да ги използвате според целите си. Аз имам масло от розмарин, от лайка, от джоджен, от невен и сега не мога да включа още какви, но ги ползвам за помазване на свещите при ритуали, за ароматни свещи за отпускаща вана или за масаж.

След като сместа е готова я прецедете през цедка, за да отстраните билките.

Допълнителни съвети:

- Трайността на домашното ароматно масло е 6 месеца.

- Съхранявайте я на студено и тъмно място.

- Не слагайте метална капачка на буркана, в който накисвате или съхранявате есенцията, защото метала може да промени аромата.

- Не загрявайте ароматното масло в микровълнова фурна, за да не унищожите свойствата му.

- Най-добре наберете билките сами или ги купете от аптеката в максимално естествен вид, за да сте сигурни в качеството на есенцията си.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
LadyArwen

avatar

Брой мнения : 9
Точки : 9119
Репотация : 1
Join date : 09.10.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Основи на магията със свещи.   Вто Окт 12, 2010 3:16 pm

След като се запознахме с видовете свещи, основните цветове и аромати, следва да продължим с това как точно се прави магия със свещи.
Това е най - простата и лесна магия. Всеки, независимо от възрастта и вярата си, поне веднъж е правил такава магия. Помислете за децата, които си пожелават нещо преди да духнат свещите на тортата за рождения си ден или за християните, които палят свещи в църквата - това също е форма на магия със свещи.
Това, от което се нуждаете е поне една свещ, като тя е хубаво да бъде със съответния цвят и аромат.
След като я имате, изпълнете прогонващ ритуал за собствена защита и за настройка. После това, което трябва да направите е да сложите свещта на олтара си, или ако нямате такъв, поне на място, което ви кара да се чувствате комфортно. Хубаво е да се съобразите с фазата на луната. Например магия за започване на нещо ново, следва да се прави по време на новолуние. Магия за приключване с даден етап от живота, се прави в последната фаза на луната и така нататък. Седнете удобно и помислете за това, което искате да стане. Визуализирайте желанието си. Помислете си колко много го искате, как ще се почувствате, след като се е изпълнило. Запалете свещта и продължавайте да мислите само за това, което искате да се случи. Имайте предвид, че и вие трябва да положите някакво усилие, за да се сбъдне желанието ви. Защото ако примерно сте си пожелали да срещнете подходящия за вас човек, то трябва да излизате и да се срещате с хора. В случай, че палите свещ и си пожелавате това, а в същото време си стоите само вкъщи, желанието ви е твърде вероятно да не се сбъдне. Затова трябва и вие да помогнете. Силите, с които работите, помагат на онези, които работят за своите мечти. В Библията е казано, че Бог помага на тези, които сами си помагат. Тук това важи с пълна сила.
След като сте запалили свещта, хубаво е да я изчакате да изгори докрай. Затова е хубаво вие да сте я направили - първо защото по време на нейното правене, вие сте заложили даденото желание в нея, второ защото така можете да прецените големината и и да я съобразите с времето, с което разполагате за нейното горене.
В случай, че сте купили готова свещ, преди ритуала е нужно тя да бъде пречистена. Аз я посвещавам по следния начин: Посипвам я със сол. След това я помазвам - това става със съответното масло първо в посока от средата нагоре, след това от средата надолу. Като през цялото време се мисли за целта на ритуала. Тогава тя вече е готова за употреба. Солта изчиства енергиите, които е приела от хората, които са я направили, продали и разглеждали. Помазването я подготвя за самия ритуал.
Важно - свещите се гасят или с пръсти, или с капаче, или с махване на ръка. Не се духват. Смята се, че така "издухвате" магията.
Аз лично ги гася с махване на ръка.
Важно: не използвайте една свещ в различни ритуали. Всяка свещ, помазана или направена специално за един ритуал, запазва енергията на дадения ритуал или желание. Дори да сте се отказали от някой ритуал, не ползвайте направената за него свещ за някой друг. По - добре я претопете и заложете в нея друго намерение.
И не забравяйте най - важния окултен принцип :''Да знаеш, да искаш, да направиш и да мълчиш''. Не споделяйте това, което сте направили с други, освен с хора от вашия ковен, ако участвате в такъв. Не обсъждайте резултата с хора, които са извън вашите интереси. Винаги има опасност някой да ви прати негативна енергия на завист или неодобрение, дори да е най - добрият ви приятел. Понякога това може да се случи дори несъзнателно. В такъв случай последствита са непредвидими.
Успех.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
LadyArwen

avatar

Брой мнения : 9
Точки : 9119
Репотация : 1
Join date : 09.10.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Основи на магията със свещи.   Сря Окт 13, 2010 6:27 pm

Ето и снимка на някои от моите свещи и на формичките. Извинете ме за качеството, в момента, в който направя по - читава снимка, ще я сменя.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Основи на магията със свещи.   

Върнете се в началото Go down
 
Основи на магията със свещи.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Magic :: Теми-
Идете на: